Unboxing Sony Alpha A6000

In this article i will tell you about unboxing Sony Alpha A6000. A mirorrless camera by sony.. TheSony Alpha A6000 spesification below..

Body type Rangefinder-style mirrorless
Body material Composite
Sensor
Max resolution 6000 x 4000
Other resolutions 6000 x 3376, 4240 x 2832, 4240 x 2400, 3008 x 2000, 3008 x 1688
Image ratio w:h 3:2, 16:9
Effective pixels 24 megapixels
Sensor photo detectors 25 megapixels
Sensor size APS-C (23.5 x 15.6 mm)
Sensor type CMOS
Processor Bionz X
Color space sRGB, AdobeRGB
Color filter array Primary Color Filter
Image
ISO Auto, 100-25600 (51200 with Multi-Frame NR)
White balance presets 10
Custom white balance Yes
Image stabilization No
Uncompressed format RAW
JPEG quality levels Extra fine, fine, normal
File format
  • JPEG (DCF v2.0, EXIF v2.3)
  • RAW (Sony ARW 2.3)
Image parameters
  • Contrast
  • Saturation
  • Sharpness
Optics & Focus
Autofocus
  • Contrast Detect (sensor)
  • Phase Detect
  • Multi-area
  • Center
  • Selective single-point
  • Tracking
  • Single
  • Continuous
  • Face Detection
  • Live View
Autofocus assist lamp Yes
Digital zoom Yes (2X)
Manual focus Yes
Number of focus points 179
Lens mount Sony E
Focal length multiplier 1.5×
Screen / viewfinder
Articulated LCD Tilting
Screen size 3
Screen dots 921,600
Touch screen No
Screen type TFT LCD
Live view Yes
Viewfinder type Electronic
Viewfinder coverage 100%
Viewfinder magnification 0.7×
Viewfinder resolution 1,440,000
Photography features
Minimum shutter speed 30 sec
Maximum shutter speed 1/4000 sec
Exposure modes
  • iAuto
  • Superior Auto
  • Programmed AE
  • Aperture Priority
  • Shutter Priority
  • Manual
Built-in flash Yes
Flash range 6.00 m (at ISO 100)
External flash Yes (via Multi Interface Shoe)
Flash modes Flash off, auto, fill-flaw, slow sync, redeye reduction, hi-speed sync, wireless control
Flash X sync speed 1/160 sec
Continuous drive 11.0 fps
Self-timer Yes (2 or 10 sec, continuous (3-5 shot))
Metering modes
  • Multi
  • Center-weighted
  • Spot
Exposure compensation ±5 (at 1/3 EV, 1/2 EV steps)
AE Bracketing ±5 (3, 5 frames at 1/3 EV, 1/2 EV, 2/3 EV, 1 EV, 2 EV steps)
WB Bracketing Yes
Videography features
Resolutions 1920 x 1080 (60p, 60i, 24p), 1440 x 1080 (30p, 25p), 640 x 480 (30p, 25p)
Format MPEG-4, AVCHD
Microphone Stereo
Speaker Mono
Storage
Storage types SD/ SDHC/SDXC, Memory Stick Pro Duo/ Pro-HG Duo
Connectivity
USB USB 2.0 (480 Mbit/sec)
HDMI Yes (micro-HDMI)
Microphone port No
Headphone port No
Wireless Built-In
Wireless notes 802.11b/g/n with NFC
Remote control Yes (wired or PC)
Physical
Environmentally sealed No
Battery Battery Pack
Battery description NP-FW50 lithium-ion battery and USB charger
Battery Life (CIPA) 360
Weight (inc. batteries) 344 g (0.76 lb / 12.13 oz)
Dimensions 120 x 67 x 45 mm (4.72 x 2.64 x 1.77)
Other features
Orientation sensor Yes
GPS None

Not everyone understand the specification right?? (include me who is a newbie in mirroless world). Okay.. let’s see what i get when i buy this camera..

This slideshow requires JavaScript.

So, the first image is the box, and there’s some manual book in english and in bahasa, and then i got the cable data to connect to the charger and its cable, i also got a free camera strap and rubber eyecap to be put in the view finder. I also got some bonus from the seller like a smal camera bag, a micro sd card (that i used to my phone instead..haha), and a screen protector for the camera. Nice bonus..

And this is the Sony Alpha A6000, we can see this camera had a built in flash, and we also can tilt the monitor (but not a freely tilt, it can’t be tilt like a selfie camera). The body is pretty compact and solid and had a manly color (black) haha 😀

And the result for this camera is pretty awesome, this camera had a lot of features like auto, superior auto, panorama, can edit the image, can transfer the image through NFC and wifi (i have to download play memories apps in my android). It also had a manual focus.. (i still need time to learn all the features from this camera). And this camera had a quick push button to start the video mode (this is means more simple to start vlogging wherever you are..hahaha)

Here are some pictures taken by this Sony Camera…

DSC00109DSC00161DSC00337DSC00594DSC00567

See.. more than satisfying for newbie like me.. ^_^

Advertisements

28 thoughts on “Unboxing Sony Alpha A6000

      1. Gw? Campuran, ada foto2 dari iPad sama kamera terbaru yang aku punya Panasonic Lumix FT5, yang murah2 aja Geth, kalo dulu banget malah pocket yang sejutaan, cuma kau suka aja punya panasonic, yang lumix. 😀 😀 (gak ngerti lensa dan kamera sih, cuma kepentok di situ dan harga juga). 🙂

        Like

      2. Wawh.. kalo ipad lucu jg kali ya.. hehehe 😀
        Panasonic lumix yang tahan air ya.. 😛
        Iya kalo manusia awam fotografi kaya kitaa pasti pilih yang compact2 aja.. hahaha 😀
        Aku jg ga ngerti kamera en lensa sih… tapi misua emang hobi fotografi dlunya…. skrg mah tetep di depan mac aja dia sibuk..hahaha 😀

        Like

      3. Iyah Geth, cuma kalo iPad harus yang pencahayaannya bagus, atur2, beda jauh ama iPhong.
        Bener banget yang tahan air, tahan banting, tahan disakiti, eaaaaaaa.
        Wah, ada yang mnegarahkanlah yah setdaknya ttg fotografi. Bisa kali ajarin juga sini, sapa tau ada trik trik untuk memaksimalkan kamera poket. ❤

        Like

      4. Belom, aku lagi propose marketing di apartemen yang lagi heboh itu Geth, lagi nyari sales aku (kalo ada kenalan mau nyales apartemen, info donk, eaaa nyambi).
        Gak punya sim motor dan gak pernah bawa motor di kota, suka goyang2, tapi soon belajar lagi. 😀 😀

        Like

      5. Pasti meikarta yaaaa….haayo ngaku…. 😀
        Wah mau beralih jadi sales…
        Ko bisa motornya goyang2?? iya soalnya kalo di cikarang sana mau naik mobil sengsara macet tol dan jalan biasanya… masih better naik motor.. walau polisi eh polusinya ga nahan juga… btw denger2 meikarta itu ada problem lohh….

        Liked by 1 person

      6. Iyah, tau ajah, iyah mau coba dagang. Ada emang problemnya Geth, tapi akuh udh ketemu managernya sih. Mau coba. Aku penasaran. 😀 😀
        entah dari dulu suka goyang2.
        *tetep ada temen sales gak?* :D:D

        Like

      7. Sekarang berkecimpung di mana Getha?
        Gw mau pindah haluan, agak gila emang, jauh banget.
        Kenalan sales, gw butuh sales Geth untuk Meikarta ini. Susah bener. 😐
        Di balik pro dan kontranya sih, gw mau coba. 😀

        Liked by 1 person

      8. sekarang berkecimpung di keuangan.. karena dikenalin sama owner pengusaha..terus diminta bantuin untuk kelolal keuangannya.. soalnya perusahaan developer yang lama kan tutup juga tuh.. terus lokasinya jauh banget.. jadi akhirnya setelah 6 tahun bekerja di developer resign… hehehe
        Meikarta barusan gue nonton lagi diskon 42%… temen gue yang sales cuma satu itu yang akhirnya pindah… kalo tawarin lebih baik mungkin mau.. tapi ini dia baru aja pindah ke kuningan..
        Jadi skrg domisili dimana yun?

        Liked by 1 person

      9. woh..ya berarti sama jg kan begitu baru lulus… langsung kerja di bidang yang sesuai dengan jurusan…setelah itu bosen..wakakak
        terus kapan mulai kerja di meikarta?? 😀
        Berarti nyoba menetap di jakarta ya sekarang? gak keliling2 dunia lagi..hasek..hehe

        Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s